Brugge

Home > Blog

Vijf leuke activiteiten op de Burg 

In het hart van Brugge ligt De Burg, een plein dat niet alleen groter is dan de beroemde Grote Markt, maar ook een plein vol geschiedenis en schitterende architectuur. Langs de omtrek van dit imposante plein staan majestueuze gebouwen die ieder voor zich een eigen verhaal hebben. 

De schoonheid van de architectuur op de Burg maken het een gewilde bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in bouwkunst. Bovendien is er op het plein veel te beleven op het gebied van culturele evenementen en optredens waardoor de Burg zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf in Brugge. Wij hebben voor jou een aantal activiteiten op een rij gezet.

1. Verken het gotische meesterwerk van het Stadhuis:

Begin je verkenningstocht door een rondleiding te maken door het Stadhuis, een prachtig gotisch meesterwerk dat dateert uit de 14e eeuw. Bewonder de prachtige gotische zalen, sierlijke decoraties en historische kunstwerken terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van Brugge. Luister naar de verhalen en legendes die schuilen achter elk ornament en standbeeld, en laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden vol intriges, macht en culturele bloei.

2. Bewonder de Basiliek van het Heilig Bloed

Vervolg je ontdekkingsreis met een bezoek aan de Basiliek van het Heilig Bloed, een spirituele schat die een relikwie van het Heilig Bloed herbergt. Betreed de serene kapel en laat de sfeer van eeuwenoude devotie op je inwerken terwijl je de relikwie van het Heilig Bloed aanschouwt. Verken de rijkelijk versierde kapel en laat je meevoeren door de verhalen en legendes die verbonden zijn aan dit heilige artefact. Neem deel aan de dagelijkse Heilig Bloedprocessie, een eeuwenoude traditie die de legende van het Heilig Bloed viert en de rijke spirituele erfenis van Brugge in ere houdt.

3. Duik in de geschiedenis in het Landhuis van het Brugse Vrije

Stap binnen in het indrukwekkende Landhuis van het Brugse Vrije, een architectonisch juweel dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Brugge. Dit majestueuze gebouw, gelegen aan de oostzijde van de Burg, dateert uit de 16e eeuw en fungeerde als de zetel van de lokale gerechtshoven en administratieve instellingen. Hier werden eeuwenlang belangrijke juridische beslissingen genomen en politieke kwesties behandeld die de koers van de stad bepaalden. 

Tegenwoordig herbergt het Landhuis van het Brugse Vrije het Historium Brugge, een boeiend en interactief museum dat bezoekers meeneemt op een meeslepende reis door de geschiedenis van Brugge. 

4. Ga lekker winkelen in de charmante straatjes

Na het ontdekken van de historische pracht van de Burg, is het tijd om de bruisende winkels en boetieks te verkennen die langs de charmante straatjes rondom het plein liggen. Laat je verrassen door een scala aan unieke winkels die een breed assortiment aanbieden, van trendy kledingboetieks tot ambachtelijke kunstgalerijen. Snuffel rond tussen lokale ambachten, handgemaakte sieraden en authentieke souvenirs, en vind dat perfecte aandenken aan je bezoek aan Brugge. 

5. Geniet van de culinaire geneugten 

Na een dag vol ontdekkingen en verkenningen is het tijd om te ontspannen en te genieten op culinair gebied. De Burg en de omliggende straten zijn bezaaid met gezellige cafés, restaurants en brasseriën waar je kunt genieten van heerlijke Belgische gerechten en lokale lekkernijen