Brugge

Home > Blog

Vijf redenen om Zeebrugge ook te bezoeken (als je naar Brugge gaat)

Wie een stedentrip naar Brugge plant, denkt er wellicht niet direct aan om deze stad dan te verlaten. Toch is het, vooral tijdens een langer verblijf, helemaal geen slecht idee om dat stad even te verruilen voor het kustplaatsje Zeebrugge. Hieronder geven we je vijf redenen om deze havenstad mee te nemen in je reisplanning. 

Uitwaaien aan zee

Een stedentrip naar Brugge is in elk seizoen een goed idee. Maar vooral in het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn in een stad. Wat is er dan heerlijker dan een uitvlucht uit de drukte om even tot rust te komen aan de Noordzee? Zeebrugge heeft een heerlijk uitgestrekt strand waar alle ruimte is om eindeloos te wandelen of je handdoekje uit te rollen.

Bovendien kun je vanuit Brugge heel makkelijk naar Zeebrugge. Met de trein ben je er zo, maar ook op de fiets ben je minder dan een uur onderweg. Het voordeel is dat je dan ook nog lekker langs de kust kunt fietsen.

In de zomers kun je wat drinken en eten bij een van de gelegenheden op het strand, en buiten het seizoen is het heerlijk om uit te waaien en je even alleen op de wereld te voelen op het oneindig lange strand. 

Kijkje in de haven

Het blijft indrukwekkend om de bedrijvigheid van een wereldhaven te bekijken. De haven van Zeebrugge is een van de belangrijkste internationale havens van Europa. Grote kranen plaatsen containers als legoblokjes op enorme vrachtschepen, die vervolgens hun vaart vervolgen naar, wie weet waar naartoe. Tienduizenden schepen die uiteenlopende goederen vervoeren. Het spreekt tot de verbeelding. 

Wateractiviteiten

Wie in Zeebrugge is kan uiteraard aan verschillende wateractiviteiten deelnemen. Daarbij kun je denken aan een ouderwetse plons in de zee om een af te koelen of een stukje te zwemmen. Maar de surfers kunnen zich hier ook helemaal uitleven, of je nou kitesurfer, golfsurfer of windsurfer bent. Dankzij de ligging van Zeebrugge zijn de golven in vergelijking met andere kustplaatsen aan de Noordzee wat hoger. Wil je het graag voor het eerst proberen? Dan kun je terecht bij een van de twee surfscholen die je in Zeebrugge vindt. 

Bootjes kijken

Heb je het wel gezien bij de grote containerschepen? Dan kun je ook een kijkje nemen in de jachthaven van Zeebrugge. Bewonder de luxueuze jachten en schepen. Of ga zelf zeilen of zelfs duiken! Huur een kayak, of ga suppen. Er is van alles mogelijk. Uiteraard zijn er in Zeebrugge ook heerlijke plekjes waar je kunt ontspannen met een drankje. Je kunt de zaken natuurlijk ook omdraaien en met je eigen boot aanleggen in Zeebrugge om daar uit Brugge te bezoeken. 

Vismarkt en visrestaurants

Verser wordt het niet, want de vers gevangen vis wordt gelost en meteen ook verkocht op de vismarkten in de haven van Zeebrugge. Hoe heerlijk is het dan om in een van de gezellige restaurants op de Zeedijk te gaan dineren, zoals bij Martin’s of Sea and Sand. Uiteraard zijn er ook allerlei restaurants waar je voor andere gerechten kunt kiezen als je geen liefhebber van vis bent. Je vindt er verschillende restaurants met een ster, maar kunt ook lekker eenvoudig dineren in een bistro of café.