Brugge

Home > Blog

Vintage en retro fan? Deze winkeltjes in Brugge mag je niet missen!

Wat is er nou leuker dan heerlijk lang allerlei leuke winkeltjes slenteren, en bij voorkeur dan ook naar binnen gaan om lekker te sneupen en te shoppen? In een hippe stad als Brugge kun je dit natuurlijk eindeloos doen. Maar waar moet je zijn als je echt die unieke items wilt scoren? Waar vind je de leukste vintage winkeltjes en retro boetiekjes? Je leest het hier.

Think Twice

Sint Jakobsstraat 21 & Vlamingstraat 25 Brugge

Nou, je hoeft er echt geen twee keer over na te denken of je bij Think Twice naar binnen wilt stappen. Want dat wil je! En je kunt dat op maar liefst twee verschillende locaties doen. Think Twice is een winkelketen die in de tofste Belgische steden te vinden is. De winkels promoten duurzame mode en verkoopt ook prachtige vintage pareltjes. Hier kun je heerlijk sneupen tussen tweedehands kleding, de mooiste duurzame merken en echte vintage stukken uit alle tijdperken, van jurkjes (of kleedjes, zoals ze dat hier zo mooi zeggen) tot schoenen en tassen. Voor mannen en vrouwen, jong en oud. 

LeeLoo

Sint Jakobsstraat 19 Brugge

Als je dan toch al in de Sint Jakobsstraat bent, kun je gelijk even naar binnen bij de buren: LeeLoo. Animal Friendly Clothing, prijkt er op winkelruit. Wat al weggeeft dat het hier gaat om een winkel die enkel vegan producten verkoopt. Bij LeeLoo zoeken ze voor jou naar lekkere gedurfde en authentieke items waarmee jij een geheel eigen stijl kunt creëren. In de winkel vind je meer dan veertig duurzame merken die allemaal een beetje edge hebben. Shoppen kan gewoon, ook als jij bewust om gaat met je ecologische voetafdruk, bij LeeLoo. En niet alleen de kleding is vet, je vindt er nog veel meer hippe items, waaronder boeken, kunst en muziek. 

Seventyone Brugge

Noorderzandstraat 75 Brugge

Voor vintage lovers is het natuurlijk het allerleukste als je een uniek item ontdekt. Iets wat echt uit een ver verleden komt. Maar eerlijk is eerlijk. Het is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Dus als je toch graag kleding draagt die echt die jaren 70 of 60 (of nog langer geleden) vibe heeft, dan is een bezoekje aan Seventyone een must. Hier vind je eigenlijk alle vette merken die kleding of accessoires in de collectie hebben die gebaseerd zijn op mode uit het verleden, zoals King Louie, Lady Vintage, Pretty Retro, Voodoo Vixen en nog veel meer. Ook kun je helemaal los gaan op de Seventyone collectie, die voor ieder wat wils heeft. Een kleine disclaimer is wel handig: voor je het weet ben je uren verder in deze winkel. 

Brocante Café
Langestraat 57 Brugge

Vintage hoeft natuurlijk niet alleen kleding te betekenen. Want het is minstens zo leuk om te sneupen naar leuke vintage of retro accessoires om je huis mee op te leuken. Brocante Café is dan de perfecte plek om te zijn. Hier vind je echt van alles en nog wat, van oud speelgoed tot een complete rotan zithoek. Heerlijk om eindeloos te neuzen en precies dat op de kop te tikken waarvan je nog niet wist dat je er naar op zoek was. En extra leuk is dat je ook in het café kunt gaan zitten mensen kijken onder het genot van een lekker drankje.

Kringloopwinkel

Hou je van kringloopwinkelhoppen? Ook in Brugge kun je lekker sneupen naar die echte kringlooppareltjes. Check hier waar je allemaal terecht kunt voor tweedehands spulletjes.