Brugge

Home > Blog

Waarom Brugge de moeite waard is

In België zijn heel wat charmante steden te vinden, maar Brugge is misschien wel de charmantste. Deze Vlaamse stad is een magneet voor toeristen over de hele wereld. Vanuit Nederland is Brugge helemaal niet ver en hierdoor is het een perfecte bestemming voor een stedentrip. In en rondom de stad is van alles te ontdekken, waardoor je je gemakkelijk een paar dagen kan vermaken. Ook staat Brugge bekend om zijn uitstekende horeca. Van verfijnde restaurants tot trendy cafés en ambachtelijke bierbrouwerijken, Brugge heeft het allemaal. 

Historische binnenstad

Loop je door de historische binnenstad van Brugge dan snap je waarom deze mooie stad opgenomen is op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge heeft nogal altijd die authentieke charme uit de middeleeuwen. De middeleeuwse straatjes zijn bijna volledig intact gebleven wat Brugge zo iconisch maakt. Het is raadzaam om een wandeltocht met een gids te boeken. Naast wandelen is het ook heel leuk om via een boottocht van alles over de stad te weten te komen. 

Belfort van Brugge 

Midden in het hart van de historische binnenstad is de Grote Markt te vinden. Niet te missen is de imposante toren: Belfort van Brugge. Wil je hem beklimmen dan moet je maar liefst 366 treden opklimmen. Eenmaal de top bereikt word je beloond met een schitterend uitzicht. Vergeet ook niet naar de andere gebouwen op de Grote Markt te kijken, zoals de huizen met trapgevels tegenover de Belfort en het Provinciaal hof. Verder is de Grote Markt een handig vertrekpunt om de rest van Brugge te ontdekken. 

Rozenhoedkaai

De Rozenhoedkaai is een van de meest geliefde fotogenieke plekken van Brugge. Hier komen de schilderachtige waterwegen van de Dijver en de Groenerei samen, waardoor een heel mooi schouwspel ontstaat. Bekijk alles vanaf de grachten en laat de charme van de oude gebouwen, sfeervolle bars, restaurants en knusse hotels op je inwerken. Toegang tot de Rozenhoedkaai is gratis, voor reen rondvaarttocht heb je een ticket nodig. 

Rondvaart door de stad 

Eigenlijk moet je deze stad gewoon met een boottocht verkennen. Brugge wordt ook het Venetië van het Noorden genoemd. Via de Brugse reien kreeg je een heel mooi zicht op de historische binnenstad. Je kan op vijf verschillende plekken aan boord gaan. Tijdens een tocht van een half uur kan je al heel veel prachtige plekken zien. 

Culinaire verwennerij

In Brugge hoef je nooit ver te zoeken om aan je culinaire trekken te komen. Van heerlijke frietjes, sappige braadworsten, ambachtelijke chocolade en verrukkelijk ijs tot smaakvolle pizza’s – je vindt het allemaal binnen handbereik. En vergeet de wafels niet!  Wandelen door de Breidelstraat, het charmante straatje tussen de Markt en de Burg, brengt je naar een oase van culinair genot. Schuif aan bij het raam en geniet van de beste, versgebakken wafels. 

Rijke biercultuur

In Brugge kan je veel verschillende bieren proeven. Maar het is nog leuker om een bierbrouwerij te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de Halve Maan brouwerij, een van de oudste actieve brouwerijen in Brugge. Hier wordt het Brugse stadsbier, de Brugse Zot, gebrouwen: een best wel pittig biertje van hoge gisting op basis van mout, hop en speciale gist.

De unieke sfeer in de stad, de gezellige straatjes, de kanalen, het heerlijke eten en de vriendelijkheid van de mensen zijn allemaal redenen om te kiezen voor een stedentrip naar Brugge. Er zijn nog veel meer hoogtepunten die je kan ontdekken. Voeg daarbij de redelijk korte reistijd aan toe en kom tot de slotsom dat je echt een keertje naar Brugge moet gaan.