Brugge

Home > Blog

Waarom jij een bed & breakfast in Brugge wilt boeken

Steeds meer mensen weten de weg naar de B&B’s in Brugge te vinden. Niet gek, want de bed and breakfast is hipper dan ooit. Bovendien is het ook gewoon heel praktisch om te kiezen voor alleen een overnachting en ontbijt, vooral wanneer je een stedentrip doet, zoals in Brugge.

Plan jij een tripje naar Brugge en twijfel je nog tussen hotel, vakantie appartement of bed & breakfast? Na het lezen van dit blog weet je het zeker, B&B it is!

De personal touch

Wanneer jij een bed & breakfast boekt, ga je logeren bij mensen die er heel bewust voor gekozen hebben om hun eigen B&B te beginnen. Omdat het een lang gekoesterde droom is, omdat ze er gelukkig van worden om anderen te verzorgen en blij te maken, omdat ze het fijn vinden om hun eigen mooie plekje te delen met anderen.

Dat is toch echt iets heel anders dan wanneer je een kamer boekt in een groot hotel. Uiteraard kunnen daar ook bevlogen mensen wensen die je een gastvrij gevoel geven, maar de persoonlijke benadering is bij een bed and breakfast echt bijzonder. De eigenaren willen jou echt een warm welkom geven en vinden het leuk om net dat extra stapje te zetten, dat je in een standaard hotel vaak mist. Daardoor voel je je snel thuis en is de sfeer heel erg fijn. 

Lekker rustig en kleinschalig

Een B&B is doorgaans niet gevestigd in een enorm pand waar je allerlei andere gasten tegen het lijf loopt. Meestal is een bed & breakfast kleinschalig en is er één slaapmogelijkheid of twee. Alleen in grote B&B’s zijn er meerdere kamers. Dat betekent geen last van luidruchtige kamerburen, maar lekker rustig en sereen logeren.

Bijzondere plekjes

Een kasteel, een gothische guestroom, een middeleeuws pand, een woonboot, een oude fabriek; wie een B&B boekt komt vaak op de meest bijzondere plekjes terecht. En wie wil zich nou niet voor een of een paar avondjes een sprookjesprinses voelen of genieten van een privé wellness? Uiteraard heb je ook altijd de keuze uit de bescheiden bed & breakfast, maar nog altijd is het dan geen twaalf in een dozijn hotelkamer. Ongetwijfeld vind je in elke B&B iets wat je nergens anders tegenkomt. 

Makkelijker duurzame keuzes maken

Wie graag duurzaam overnacht vindt veel sneller een ecologische en duurzame B&B dan een hotel waar alles groen is. Tuurlijk zijn er ook hotels die lief zijn voor de planeet, maar de keuze is een stuk minder. Logisch ook, want het is veel makkelijker om een enkel appartement volledig eco-vriendelijk te maken. Bij een duurzame B&B is vaak aan alles gedacht, van de manier van verwarmen tot het ontbijt van lokale lekkernijen. 

Een goede prijs/kwaliteitsverhouding

Tuurlijk, er zijn B&B’s die flink aan de prijs zijn. Maar dan heb je vaak ook echt wel iets heel bijzonders, zoals een privé jacuzzi of een adembenemend uitzicht. Een hotelkamer is vaak zelfs duurder dan een B&B, terwijl je er in vergelijking eigenlijk minder voor terug krijgt.

Het ontbijt bij een B&B is vaak een stuk uitgebreider en luxer dan bij een hotel, en het is makkelijker om persoonlijke verzoekjes en voorkeuren door te geven. Je kunt altijd gebruikmaken van gratis wifi en er zijn vaak allerlei extraatjes waar je gratis gebruik van mag maken, zoals lectuur, spelletjes, toiletartikelen, kleine hapjes of snacks. Ook vind je vaak verse bloemen op je kamer, een lekker flesje wijn of kun je koffie of thee met een stukje zelfgemaakte taart krijgen. Dat is toch ook echt wel wat waard!

Alle ins en outs

Ook een groot voordeel van een verblijf in een bed and breakfast: de eigenaren kunnen je alles vertellen wat je wilt weten. Over de plek waar je verblijft, hoe alles werkt, maar ook over alles in de omgeving, waar je absoluut moet zijn, waar je op moet letten, wat een fijn restaurantje is en waar jij de leukste vintage winkeltjes vindt. Je hebt eigenlijk een persoonlijke gids op afstand (al vinden sommige B&B eigenaren het zelfs ook leuk om met je op pad te gaan als je dat wilt) die je alles kan vertellen over de stad waar jij naar toe gaat. 

Hip logeren

Dat de B&B hot is, zie je wel aan het feit dat ook jonge mensen graag een bed & breakfast boeken als ze eropuit gaan. De bed and breakfast is ook wel steeds interessanter geworden. Door de bijzondere locaties waar je kunt logeren, maar ook doordat je ook steeds vaker een B&B boekt samen met een workshop of activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve workshop als zilversmeden of een bed and breakfast waar je ook yoga gaat doen of mediteren. 

Helemaal overtuigd van de meerwaarde van een B&B? Check dan ook eens dit blog over knusse B&B in Brugge.