Brugge

Home > Blog

Wat is er bijzonder aan Brugge? 

Als je nog nooit in Brugge bent geweest, dan is het hoog tijd om deze stad te ontdekken. Brugge is een plek waar geschiedenis en romantiek samenkomen. Of je nu door de pittoreske straatjes wandelt, langs de serene grachten vaart of geniet van de rijke Belgische keuken, Brugge is een bestemming die je simpelweg niet mag missen. Hier zijn enkele hoogtepunten die deze stad zo bijzonder maken.

De magische sfeer van het oude stadscentrum 

Het historische centrum van Brugge is een UNESCO-werelderfgoedlocatie waar je je even terug in het middeleeuwse Europa waant. De geplaveide straten, gotische gebouwen en sfeervolle pleinen zorgen daarvoor. Bezoek de Grote Markt, waar je het imposante Belfort van Brugge vindt. Klim naar de top van deze toren voor een prachtig uitzicht over de stad.

Boottocht door de grachten

Een van de beste manieren om Brugge te verkennen is vanaf het water. Een boottocht door de grachten geeft je een heel ander perspectief op de stad. Terwijl je rustig door het water glijdt, passeer je mooie bruggen, historische gebouwen en gezellige terrassen. Deze tocht geeft je een goed beeld van waarom Brugge vaak vergeleken wordt met Venetië.

Chocolade en kantwerk

Brugge is beroemd om zijn lekkere chocolade en fijne kantwerk. Bezoek een van de vele chocoladewinkels in de stad en proef heerlijke pralines en truffels. Het Choco-Story museum biedt je een kijk op de geschiedenis van chocolade en hoe chocolade gemaakt wordt. Voor liefhebbers van kantwerk is er het Kantcentrum, waar je alles te weten komt over hoe deze kunst tot stand komt, ook kan je er kant kopen.  

De historie 

Brugge zit vol met historische bezienswaardigheden. Zo is er de indrukwekkende Basiliek van het Heilig Bloed, beroemd om zijn relikwie. Het Begijnhof is een rustige plek met witgeschilderde huizen en een mooie tuin. In het Gruuthusemuseum, gevestigd in een prachtig middeleeuws paleis, vind je een uitgebreide collectie kunst en antiek.

De Belgische keuken

Is die dan bijzonder? Jazeker, Brugge heeft op culinair gebied zeker iets te bieden. Proef de traditionele Vlaamse gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Van stoofvlees met frieten tot verse mosselen, de lokale keuken stelt niet teleur. Vergeet niet om de beroemde Belgische bieren te proberen. 

Winkelen in Brugge

Ook shopliefhebbers kunnen te kust en te keur in Brugge. In de smalle straatjes van het oude centrum vind je boetieks, antiekwinkels en ambachtelijke winkels. De Steenstraat en de Noordzandstraat zijn de belangrijkste winkelstraten, waar je zowel internationale merken als lokale specialiteiten kunt vinden. Voor een unieke souvenir kun je een stuk kant of een doosje pralines meenemen.

Praktische Informatie

Brugge is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanuit Brussel zijn er regelmatige verbindingen naar Brugge, en de reis duurt ongeveer een uur. Voor een centraal gelegen verblijf kun je kiezen voor een van de hotels in het oude stadscentrum. Veel plezier in het prachtige Brugge!