Brugge

Home > Blog

Wat te doen als het regent in Brugge? 

Heb je een citiytrip gepland naar Brugge dan hoop je natuurlijk op een lekker zonnetje. Krijg je in plaats van dat zonnetje een bak regen, don’t worry, trek je regenjas aan en ga toch op pad in deze bijzondere middeleeuwse stad. Brugge heeft namelijk heel veel indooractiviteiten. Er zijn genoeg leuke dingen te ontdekken zelfs als het regent. Hieronder lees je onze tips om je dagen in Brugge onvergetelijk te maken!

1. Laat je betoveren door de prachtige musea

Brugge heeft tal van fascinerende musea die perfect zijn om te bezoeken op een regenachtige dag. In het Groeningemuseum kun je je laten betoveren door de kunstwerken van de Vlaamse Primitieven. Deze beroemde kunstenaars uit de 15e-16e eeuw waren echte meesters in het schilderen met olieverf en stonden bekend om hun gedetailleerde realisme. En als je meer wilt leren over de boeiende geschiedenis van de stad, is het Bruggemuseum echt iets voor jou. 

2. Beklim het Belfort 

Een andere leuke activiteit om te ondernemen wanneer het regent in Brugge is het beklimmen van het Belfort. Dit imposante bouwwerk domineert de Markt en biedt een adembenemend uitzicht vanaf de top van de 83 meter hoge toren. Het kost wat moeite om de 366 treden te beklimmen, maar het panoramische uitzicht maakt het zeker de moeite waard! En ja, zelfs als het regent is dit de moeite waard. Natuurlijk is het handiger als je een moment uitkiest wanneer het weer wat beter is. Breng je niet heel veel tijd in Brugge door, dan gewoon gaan. 

Tijdens de beklimming kun je even op adem komen in de schatkamer, waar vroeger de kostbare stadskeuren werden bewaard. Ook kun je de indrukwekkende koperen uurwerktrommel bewonderen, die maar liefst 9 ton weegt. En vergeet niet om te genieten van de melodieën van de beiaard, bestaande uit 47 klokken, die elk kwartier een betoverend concert ten gehore brengen.

3. Breng een bezoek aan brouwerij De Halve Maan 

Breng een bezoek aan brouwerij De Halve Maan, een van de weinige nog actieve stadsbrouwerijen die al zes generaties lang in handen is van dezelfde familie. Tijdens een boeiende rondleiding door zowel het museum als de brouwerij, leer je alles over de rijke geschiedenis van het brouwproces en de unieke tradities van deze eeuwenoude ambacht. Als beloning voor je interesse krijg je een gratis glas van het beroemde Brugse Zot bier, vers getapt van het vat. 

Een bijzonder aspect van de brouwerij is de ondergrondse pijpleiding die het stadsbier van de brouwerij naar de bottelarij buiten het historische centrum vervoert. En na al dat leren en ontdekken kun je in het gezellige restaurant genieten van heerlijke Vlaamse klassiekers, zoals stoofvlees bereid met het huisbier.

4. Ga lekker winkelen 

Regenachtige dagen zijn perfect voor een winkelavontuur in Brugge. Laat je niet tegenhouden door het weer en verken de overdekte markthallen zoals de Historische Markthallen of de Vismarkt, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen, ambachten en heerlijkheden. Maar dat is nog niet alles! Brugge staat ook bekend om haar charmante straatjes vol boetieks, souvenirwinkeltjes en delicatessenzaken. Dwaal rond in de gezellige sfeer van de Ezelstraat, de Noordzandstraat, de Geldmuntstraat en de Wollestraat.

5. Verwen jezelf met Belgische chocolade 

Wat is er beter dan jezelf te verwarmen met heerlijk eten en drinken op een regenachtige dag? Brugge staat bekend om zijn gastronomische scene, dus waarom niet wat tijd doorbrengen in een gezellig café of restaurant en genieten van lokale lekkernijen zoals Belgische chocolade, wafels en ambachtelijk gebrouwen bier?