Dagje Brugge

Ben je op vakantie in België en zou je tijdens je vakantie graag een dagje Brugge willen doen? Uiteraard is dat perfect mogelijk! Veel reizigers die naar België komen kiezen er voor om naast de West-Vlaamse hoofdstad ook andere steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt te bezoeken. De afstand tussen Gent en Brugge bedraagt dan ook slechts een klein half uurtje rijden waardoor beide steden zonder probleem te combineren zijn. Een dagje doorbrengen in een historische stad als Brugge is natuurlijk wel vrij kort. Dit wil zeggen dat je lang niet alle bezienswaardigheden of leuke plaatsjes zal kunnen ontdekken. Wil je toch graag tijdens een dagje Brugge zoveel mogelijk moois ontdekken en ben je benieuwd naar wat je absoluut niet over het hoofd mag zien? Wij zetten graag op een rijtje wat je tijdens een dagje Brugge absoluut moet doen!

Met de auto of de trein naar Brugge?

Vooraleer we beginnen met opsommen eerst even een klein vraagje. Kies je er namelijk voor om met de auto of met de trein naar Brugge af te reizen? In het eerste geval raden we je aan om naar ‘t Zand te rijden. Let op, je hoeft niet ‘t Zand zelf op te rijden, maar er onderdoor te gaan. Je zal merken dat zich hier de toegang tot een ondergrondse parking bevindt. Daar waar vele andere parkings in het centrum nog wel eens vol durven te zitten is dat bij ‘t Zand doorgaans niet het geval. Je kan hier je auto veilig parkeren terwijl je meteen over een prima uitvalsbasis beschikt voor een bezoek aan het historische centrum.

Heb je er voor gekozen om niet met de auto, maar wel met de trein naar Brugge af te reizen? In dat geval is het allemaal nog net iets eenvoudiger. Het station van Brugge mag dan wel buiten het stadscentrum zijn gelegen, wanneer je aan de voorzijde buitenkomt kan je gewoon de straat oversteken om vervolgens naar ‘t Zand te lopen. Een andere mogelijkheid is ook om meteen het historische centrum in te lopen via de Oostmeers. In ieder geval, de afstand vanaf het station tot het centrum is zeer kort en kan zonder probleem te voet worden gedaan.

Aanraders voor een dagje Brugge

Goed, nu je op de hoogte bent van bovenstaande is het tijd geworden om daadwerkelijk even op een rijtje te zetten wat je tijdens een dagje Brugge zeker en vast moet doen.

Historisch centrum ontdekken

De belangrijkste reden waarom de meeste reizigers naar Brugge komen is natuurlijk het indrukwekkende en uitnodigende historische centrum van de stad. Het hart van de stad voert je enkele eeuwen mee terug in de tijd langs gezellige, maar kleine straatjes, prachtige historische bezienswaardigheden en leuke parken en waterpartijen. Het historisch centrum kan je op verschillende manieren ontdekken. Je kan er voor kiezen om een (begeleide) wandeling te maken, maar je kan ook een ritje met een koets boeken. Wil je het centrum het liefst vanaf de waterkant ontdekken? Ook dat is mogelijk en absoluut een aanrader!

Niet te missen bezienswaardigheden

Tijdens een wandeling of een andere excursie doorheen de stad zal je meegevoerd worden langs enkele bijzonder interessante en mooie bezienswaardigheden. Ze allemaal in detail bekijken tijdens een dagje Brugge wordt een zeer moeilijke opgave. Daarom hebben we alvast vijf bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen. Het betreft hier:

  • Het Prinselijk Begijnhof
  • Het Belfort
  • De Grote Markt
  • Het Stadhuis
  • De Brugse Reien

Met bovenstaande bezienswaardigheden heb je dan wel slechts een handje vol bezienswaardigheden van Brugge gezien, toch zijn dit absolute aanraders die voor iedere dagjestoerist niet te missen zijn!

Activiteiten tijdens een dagje Brugge

Wil je cultuur afwisselen met iets anders? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Brugge is een erg veelzijdige stad die haar bezoekers niet alleen kennis laat maken met tal van prachtige bezienswaardigheden, maar die bovendien ook zeer veel mogelijkheden aanbiedt op vlak van winkelen evenals lekker eten en uitgaan. Verspreid over de stad zijn verschillende uitnodigende restaurants terug te vinden in alle mogelijke prijscategorieën. Daarnaast kan je altijd een lekker drankje nuttigen in één van de verschillende bars of cafés in de uitgaansbuurt. Vooral wanneer je pas ‘s avonds laat terug uit Brugge vertrekt is dit beslist een aanrader. Ook een concert of een theatervoorstelling meepikken in het Concertgebouw op ‘t Zand kan dan een aanrader zijn.

Dagje Brugge met de kinderen

Ook wanneer je met kinderen op vakantie bent kan een dagje Brugge boeken een goed idee zijn. Op het eerste zicht mag dit dan wel voornamelijk een stad zijn voor volwassenen, dat is in realiteit absoluut niet het geval. Ook kinderen kunnen zich in de hoofdstad van West-Vlaanderen uitstekend vermaken. Zij kunnen hier niet alleen een bezoekje brengen aan het Chocolade– of Frietmuseum, daarnaast is het eveneens mogelijk om te vertoeven in een heus themapark.

Op een boogscheut van het historische centrum van Brugge is namelijk het Boudewijnpark terug te vinden. Dit leuke themapark biedt tal van leuke attracties, zowel outdoor als indoor aan en beschikt bovendien over een schaatsbaan (niet het hele jaar door geopend!). Tel daar ook nog eens het Dolfinarium bij op waar je de mooiste shows met dolfijnen te zien krijgt en je hebt meteen meer dan voldoende te doen tijdens een dagje Brugge met de kinderen!