Kerstmarkt Brugge

Brugge wordt tijdens de kerstperiode vaak vergeleken met Londen. Het is dan ook één van de populairste momenten van het jaar om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad. Niet alleen is het historisch centrum dan rijkelijk versierd net als de vele winkels en restaurants, daarnaast is dit uiteraard ook de periode van de kerstmarkt. Verspreid over de stad zijn doorgaans nog verschillende kleine marktjes die baden in kerstsfeer terug te vinden, maar de belangrijkste is ongetwijfeld deze op de Grote Markt. Hier zijn verschillende kraampjes terug te vinden waar je niet alleen de heerlijkste gerechtjes kan kopen, bovendien is dit ook de absolute place to be voor enkele leuke souvenirs. In ieder geval, breng je tijdens de kerstperiode een bezoek aan Brugge? Dan mag de kerstmarkt zeker en vast niet op je verlanglijstje ontbreken!

De grootste kerstmarkt van Brugge is deze op de Grote Markt. Niet alleen de sfeervolle kerstverlichting, de kerstboom en de vele stalletjes nodigen uit om te ontdekken, daarnaast is hier steevast ook een grote schaatspiste terug te vinden. Met de leukste kerstmuziek op de achtergrond en een warme gluhwein na afloop is het hier altijd erg leuk vertoeven. De schaatspiste is overigens niet alleen erg aantrekkelijk voor volwassenen, ook kinderen zullen hier beslist de tijd van hun leven beleven.

Naast de kerstmarkt op de Grote Markt is er nog een tweede terug te vinden op het Simon Stevinplein. Deze kerstmarkt nodigt zeker en vast uit om doorheen te lopen en biedt je wederom de mogelijkheid om verschillende leuke spullen aan te kopen. Tot slot organiseren ook verschillende organisaties en straten soms nog een kleine, extra kerstmarkt voor een weekend waardoor het met de kerstsfeer in Brugge ieder jaar opnieuw helemaal goed zit!

Winkelen in kerstsfeer

Tijdens een bezoek aan één van de verschillende kerstmarkten in Brugge zal je dus leuk kunnen winkelen, maar uiteraard kan je er ook in deze periode voor kiezen om de populaire winkelstraten in te duiken. Straten zoals de Steenstraat en de Noordzandstraat zijn bijzonder populair, vooral omdat hier de belangrijkste en bekendste ketens in zijn terug te vinden. Tijdens een weekendje Brugge beschik je in de kerstperiode over meer dan voldoende mogelijkheden om deze leuke, uitnodigende straten te ontdekken. Gegarandeerd neem je na afloop van je vakantie dan ook enkele erg leuke dingen mee naar huis!

IJssculpturenfestival

Ieder jaar opnieuw stelt de stad Brugge alles in het werk om toeristen tijdens de kerstperiode extra te verwennen. Ze doen dit niet alleen door middel van de prachtige kerstmarkt Brugge, maar ook door met name het IJssculpturenfestival. Dit prachtige en unieke festival beschikt ieder jaar over een nieuw thema. In dit thema worden verschillende prachtige ijssculpturen gemaakt die gedurende enige tijd bezocht kunnen worden. Het mooie aan het IJssculpturenfestival Brugge is verder dat het is gelegen net naast het station. Reizigers kunnen dus probleem eerst het festival bezoeken om vervolgens te voet de kerstmarkt en het historische centrum te ontdekken.