Uitgaan in Brugge

Tijdens een stedentrip Brugge spreekt het voor zich dat je niet iedere avond gewoon in je hotel of andere accommodatie zal willen vertoeven. Trek de stad in na het ondergaan van de zon en geniet van de prachtige verlichting die het historische centrum een nog sprookjesachtigere aanblik geeft. Jonge reizigers die de benen los willen gooien in een discotheek zijn in Brugge evenwel aan het verkeerde adres. De stad heeft er doelbewust voor gekozen om binnen de stadsgrenzen geen discotheek toe te laten. Wel kan je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Coulissen. Deze bar die zich bevindt achter een neo-barokke gevel heeft toch wel iets weg van een danstempel. De dj’s die er ieder weekend actief zijn weten het aanwezige publiek in ieder geval altijd lekker op te zwepen. Ben je hier niet zo voor te vinden en wil je ook tijdens het uitgaan graag een vleugje cultuur meepikken? In dat geval heeft Brugge je dan weer wel heel wat moois te bieden!

[ad#ad-1]

Een vleugje extra cultuur tijdens het uitgaan

Veel mensen houden er tijdens hun vakantie van om bijvoorbeeld een lezing bij te wonen of een bepaalde voorstelling te gaan bekijken. Dat kan in Brugge op tal van verschillende locaties waarvan de prachtige Stadsschouwburg uit 1869 toch wel de belangrijkste aanrader is. Andere locaties waar je een leuke avond kan beleven zijn de Magdalenazaal en wat ook te denken van het Concertgebouw dat op ‘t Zand is terug te vinden? Het Concertgebouw is een indrukwekkend gebouw met prachtige zalen waar nagenoeg ieder weekend de leukste concerten of andere voorstellingen plaatsvinden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, reizigers die Brugge bezoeken en het liefst niet de volledige avond op hun hotelkamer doorbrengen hebben de mogelijkheden voor het uitkiezen!

Groot aanbod aan diverse bars

Het ontbreken van een discotheek in Brugge wordt opgevangen door vele leuke bars die er meermaals in de week voor kiezen om de standaard verlichting te dimmen en de discolampen aan te zetten. Jonge reizigers die Brugge bezoeken dienen bijvoorbeeld beslist een bezoekje te brengen aan de Eiermarkt. Je vindt hier bars als Ambiorix, de Pick waar altijd een gezellig levendige sfeer heerst. Ben je iemand die tijdens het uitgaan graag een volledig nachtje doortrekt, maar hebben de andere bars op ‘t Zand en de Eiermarkt de deuren reeds gesloten? Geen nood, er is altijd de Vuurmolen nog! Wanneer de andere bars al lang de deuren hebben gesloten nodigt deze je nog steeds uit om op enkele klinkende beats de benen los te schudden. Wil je de volgende dag tijdens je vakantie in Brugge eens iets anders dan de bars op de Eiermarkt? Breng dan misschien eens een bezoekje aan ‘t Zand waar met name het Santpoortje, maar ook Ma Rica Rokk en de Bras op je wachten!

Uitgaan in Brugge voor levensgenieters

Ben jij een echte levensgenieter en wil je tijdens het uitgaan in Brugge eens op en top worden verwend? In dat geval hebben we nog een aantal bijzondere verwenadresjes. Wat bijvoorbeeld te denken van de B-IN? Deze bar, gelegen op de site van het Oud Sint-Jan beschikt over een trendy uitstraling en heeft een fantastisch lekkere keuken. Wanneer we deze bar zouden moeten omschrijven zouden de sleutelwoorden sfeer, design, kwaliteit en heerlijk genieten zeker niet misstaan! Tijdens de zomer is even vertoeven op het prachtige terras eveneens een absolute aanrader!