Vervoer naar en in Brugge

Wanneer je een stedentrip naar Brugge wenst te ondernemen is het uiteraard van belang om een goed beeld te hebben van de verschillende vervoersmogelijkheden naar en in de stad. Vanuit heel België is Brugge zeer eenvoudig te bereiken. Er zijn dan ook erg veel (rechtstreekse) treinverbindingen naar deze stad en bovendien is ook het busnetwerk bijzonder goed opgesteld met heel wat verbindingen richting Brugge. Het centrum van de stad is daarenboven op zo’n 10 à 15 minuten gelegen van de autosnelweg waardoor ook mensen die met de auto naar Brugge willen afzakken daar geen enkel probleem bij zullen ondervinden. Wil je graag meer te weten komen over de verschillende vervoersmogelijkheden naar Brugge en in de stad zelf? Je ontdekt er alles over op deze pagina!

[ad#ad-2]

Vervoer naar Brugge

In eerste instantie dien je natuurlijk in de stad te geraken. Dit kan gebeuren op tal van verschillende manieren. Het merendeel van de reizigers kiezen er voor om vanuit Nederland met de auto naar Brugge te rijden. Dit kan in principe vrij vlot, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat parkeren in de binnenstad nog wel eens een uitdaging kan zijn. Het wordt dan ook eigenlijk altijd aangeraden om je auto in één van de verschillende parkings te plaatsen. Denk op dit vlak onder meer aan de Parking Centrum Station, maar ook de Parking Centrum Zand is een aanrader. Vooral bij deze laatste bevindt je, je nagenoeg meteen in het hart van de stad waardoor alle belangrijkste hotels min of meer op wandelafstand zijn terug te vinden.

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt om naar Brugge af te reizen gaat schuil onder de vorm van de trein. Er zijn vanuit heel België behoorlijk wat rechtstreekse en onrechtstreekse verbindingen met de West-Vlaamse hoofdstad. De trein nemen vanuit Brussel Centraal maakt dat je zo’n uurtje later in Brugge staat. Neem je de trein vanuit Antwerpen? In dat geval duurt de rit veelal zo’n 1 uur en 20 minuten. Hoe dan ook, wanneer je in alle comfort en zonder zorgen een trip naar Brugge wenst te ondernemen kan kiezen voor de trein een absolute aanrader zijn!

Vervoer in Brugge

Eenmaal aangekomen in Brugge zijn er heel veel verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar. We willen je in eerste instantie echter aanraden om zeker het historische centrum van de stad te voet te ontdekken. Het historische centrum met onder meer de Markt en de Burg beschikken over een geheel uniek karakter welke het best tot haar recht komt wanneer je deze te voet kan ontdekken. Zo heb je meteen ook ruim voldoende de tijd om even stil te blijven staan bij alle prachtige bezienswaardigheden die deze mooie stad te bieden heeft.

[ad#ad-1]

Uitstekende busnetwerk

Allereerst is het zo dat er in Brugge heel wat bussen van De Lijn rondrijden. Deze bussen zorgen er niet alleen voor dat verschillende delen van de stad uitstekend en snel bereikbaar zijn, daarnaast vormt ze ook een prima keuze voor reizigers die bijvoorbeeld ook even kennis willen maken met de deelgemeenten van Brugge. Wil je een bezoekje aan Brugge combineren met een uitstap naar bijvoorbeeld Gent? Ook dan kan de bus (net als de trein overigens) een uitstekende keuze zijn. De bussen rijden bovendien vrij stipt waardoor je zelden rekening dient te houden met echt lang oplopende vertragingen.

Met de fiets door Brugge

Brugge wil zich meer en meer profileren als fietsstad en dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Zowel het historische centrum van de stad als de opvallend groene omgeving leent zich namelijk uitstekend om met de fiets te ontdekken. Neem je zelf je fiets niet mee naar Brugge? Geen probleem! Er zijn immers in de stad verschillende mogelijkheden terug te vinden om een fiets voor bijvoorbeeld een paar uurtjes te huren.

Een taxi huren in Brugge

Ben je niet alleen van plan om het historisch centrum van de stad te ontdekken of wil je gewoon niet ver met je koffers wandelen? In dat geval is het eveneens een mogelijkheid om één van  de verschillende taxi’s te boeken die in het centrum rondrijden.

Bijzondere transportmiddelen in Brugge

In de stad zijn er nog verschillende andere transportmiddelen voor handen om je te verplaatsen. Zo is het bijvoorbeeld absoluut een aanrader om een tochtje doorheen de prachtige binnenstad te maken met een zogenaamde Segway en wat bovendien ook te denken van een rondvaart met één van de bootjes over de Brugse Reien? Alsof dat nog niet voldoende mogelijkheden zijn kan je er uiteraard ook nog voor kiezen om samen met je partner een romantische rondrit met paard en koets te boeken doorheen de stad. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, op welke manier jij ook graag Brugge zou willen ontdekken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!