Weer Brugge

Wanneer je binnenkort op stedentrip Brugge gaat zal je uiteraard een goed beeld willen hebben van de actuele weersverwachting. Brugge is een stad waar je als reiziger erg mooie dagen vol zon kan beleven, maar vooral tijdens het najaar kan je ook geconfronteerd worden met behoorlijk wat regen. Toch hoeft dit geen reden te zijn om een bezoek aan Brugge uit te stellen, in tegendeel. Zelfs wanneer er wat regen uit de lucht valt is er in Brugge namelijk nog meer dan voldoende te beleven. De musea zijn bijvoorbeeld uiteraard overdekt, maar ook diverse andere bezienswaardigheden zoals het Belfort en het Stadhuis van Brugge kunnen zonder probleem bezocht worden op regenachtige dagen.

[ad#ad-1]

Klimaat van Brugge

Brugge beschikt over een vrij zacht klimaat welke mede wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van de zee. Dit zorgt er voor dat je de West-Vlaamse hoofdstad eigenlijk zonder probleem het hele jaar door kan bezoeken. Tijdens de zomer zorgt de ligging in de nabijheid van Zeebrugge er bovendien ook voor dat je probleemloos een bezoek aan de historische stad kan combineren met een dagje aan het strand. Tijdens de maanden juli en augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 21 graden, maar steeds vaker worden temperaturen bereikt tussen de 25 en zelfs 30 graden. Deze dagen zijn uitstekend geschikt om een kleurtje te krijgen aan het strand.

Beste reisperiode

Zoals eerder reeds aangegeven kan Brugge eigenlijk zonder probleem het hele jaar door worden bezocht. Tijdens de zomer kan je er verschillende leuke evenementen bijwonen en geniet van het mooiste weer in combinatie met de beste temperaturen. Toch heeft bijvoorbeeld ook de winter haar charme in deze historische stad. Dan kan je een bezoekje brengen aan de lokale kerstmarkt van Brugge, kan je schaatsen en met een beetje geluk tovert een dun laagje sneeuw een sprookjesachtige sfeer tevoorschijn. Hoe dan ook, welke periode van het jaar je ook verkiest, Brugge heeft altijd heel wat moois te bieden!

Actueel weer Brugge

Heb je een stedentrip Brugge geboekt en wil je graag de actuele weersverwachting in het oog houden? Dat kan! Onderstaand weerbericht geeft je een goed beeld van de temperaturen evenals het type weer dat je voor de komende periode in Brugge mag verwachten.

Weersverwachting
Brugge

Weeronline.nl – Meer weer in Bruggeweeronline.nl Altijd jouw weer