Winkelen in Brugge

Tijdens een vakantie of een stedentrip Brugge zal je zonder enige twijfel de vele winkels in de stad willen ontdekken. Winkelen is in Brugge dan ook mogelijk in tal van verschillende straten, maar de populairste zijn toch zonder twijfel de Steenstraat en Noordzandstraat. Deze beide straten lopen parallel van ‘t Zand wat eveneens interessant is voor mensen die met de auto naar de West-Vlaamse hoofdstad komen. Parkeren in Brugge wil namelijk wel eens een probleem vormen, maar dat hoeft niet het geval te zijn wanneer je, je vakantie of dagje uit start op ‘t Zand. Daaronder is immers een enorme parking terug te vinden waar je, je auto in principe altijd zonder probleem kwijt kan. Eenmaal terug bovengronds kan je meteen beginnen met winkelen! Ontdek nog veel meer over winkelen in Brugge op deze pagina!

Divers aanbod aan winkels

Het eerste wat meteen opvalt wanneer je het aanbod aan winkels in Brugge bekijkt is het diverse aanbod. Er zijn in de populaire winkelstraten dan ook niet alleen veel (oké, heel veel!) schoenenwinkels terug te vinden, ook de bekendste kledingmerken zijn er terug te vinden. Wanneer je net als veel toeristen aan je shopping trip doorheen de stad begint in de Steenstraat is het ook altijd een aanrader om even halt te houden bij Galeria Inno. Dit winkelcentrum biedt je de mogelijkheid om een keuze te maken uit een enorm aanbod aan verschillende artikelen en merken. Alle bekende kledingmerken zijn hier terug te vinden, maar ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe, kwalitatieve Samsonite koffer of indien je graag wat parfum wil kopen ben je hier aan het juiste adres! Andere plaatsen die je in het historisch centrum kunnen helpen bij het vinden van nieuwe kleding, schoenen, souvenirs of andere leuke artikelen zijn met name het Zilverpand (eveneens een klein winkelcentrum, maar dan wel één waar je prachtige kleren kunt shoppen) evenals de Katelijnestraat en de Zuidzandstraat. Wil je tijdens het winkelen door even een pauze nemen? In dat geval zijn er verspreid over de stad diverse uitnodigende zaken terug te vinden waar je kan genieten van een lekker biertje, een warme chocolademelk of tijdens de zomer een heerlijk koud ijsje. Vooral Gelateria Da Vinci (gelegen in de Geldmuntstraat) is op dit vlak een absolute aanrader om te bezoeken.

Souvenirs kopen

Iedere reiziger vindt het fantastisch om van zijn of haar vakantie of stedentrip een leuk souvenir mee te brengen, al was het maar om je vrienden te plezieren. Het spreekt voor zich dat je op dit vlak in een toeristische stad als Brugge mogelijkheden te over vindt. Niet alleen in de eerder aangehaalde winkelstraten zijn hier en daar winkeltjes met mooie souvenirs terug te vinden, het grootste aanbod bevindt zich in de Katelijnestraat. Vergeet ook zeker niet om tijdens je verblijf in Brugge even het kantwerk te bekijken. Brugge staat bekend om haar kantwerk waarvan een groot deel nog steeds met de hand wordt gemaakt. Let wel, machinaal kantwerk is altijd een stukje goedkoper dan wanneer het maatwerk betreft.

Verkeersvrij winkelen

Steeds meer mensen komen speciaal naar Brugge om er kennis te maken met de vele fantastische winkels die er zijn terug te vinden. Dit heeft er voor gezorgd dat het stadsbestuur hier handig op wil inspelen door de belangrijkste winkelstraten op bepaalde dagen en tijdstippen verkeersvrij te maken. Verkeersvrij winkelen in Brugge is dan ook mogelijk op elke eerste zondag van de maand en bovendien ook elke zaterdagnamiddag tussen 13:00 & 18:00. Door het verkeersvrij maken van de belangrijkste winkelstraten wordt winkelen in het prachtige Brugge zomaar nog gezelliger.