Brugge

Home > Blog

5 activiteiten in Brugge voor de echte chocoladeliefhebber

Deze blog moet misschien met een kleine disclaimer komen. Want wanneer je als echt chocolade-fan naar Brugge afreist, is de kans groot dat je weer terug naar Nederland gaat met wat extra kilo’s. Aan gekochte chocolade en aan pondjes aan je lijf! Want Brugge moet toch echt wel hét chocolade walhalla zijn! Met zo’n 60 chocolatiers en een chocolade museum kan je hier bij wijze van spreken in de chocolade verdrinken!

Maar wat mag je nou echt niet missen als ultieme choco-fanaat?

Chocolademuseum Brugge

Om maar even met een open deur te beginnen. Uiteraard moet je een bezoek brengen aan het chocolademuseum in Brugge. Alleen al de geur van gesmolten chocolade is al heerlijk. Maar je dompelt je ook onder in de 5500-jarige geschiedenis van chocolade bij Choco Story. Leuk voor kinderen want je gebruikt al je zintuigen en uiteraard mag je proeven! Maar ook leuk voor volwassenen want er zijn allerlei authentieke artefacten die je kunt bewonderen, waardoor je echt even terug gaat in de tijd, bijvoorbeeld van de Maya’s en Azteken. Wil je bovendien na al dat zoets nog iets hartigs? Dan kun je een combiticket kopen voor het frietmuseum! Belgischer wordt het niet.

Chocoladewandeling

Je kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen langs alle chocolade gerelateerde hotspots, maar je kunt je ook laten leiden door een bevlogen gids die precies weet waar jij de perfecte praline kunt scoren! In de stad zijn er verschillende aanbieders waarmee je zo’n chocoladewandeling kunt maken. Het is niet alleen een leuke manier om de stad te ontdekken, maar uiteraard is een proeverij ook onderdeel van de chocoladewandeling. 

The Chocolate line

Wanneer je het als chocoladewinkel voor elkaar krijgt dat je genoemd wordt in de Michelin gids, dan heb je de zaakjes goed voor elkaar. Dat is dan ook overduidelijk het geval in deze chocolatier onder leiding van Dominique Persoone, die auteur is van een boek waarin hij zijn chocolade geheimen uit de doeken doet, en waar hij dan ook nog eens een prijs voor het beste chocolade boek voor won. Deze chocolade goochelaar staat bovendien bekend om de bijzondere dingen die hij met chocolade doet. Zo bedacht hij een Chocolate Shooter waarmee leden van de Rolling Stones bruine lijntjes konden opsnuiven, bedacht hij chocolade lippenstift en mixt hij chocolade met nieuwe, eigenzinnige ingrediënten zoals bloemkool of olijven. Een bezoekje aan de Chocolate Line betekent een bijzondere chocolade-ervaring. 

Chocolatier Dumon

Uiteraard zijn er bijna zestig chocolatiers waar je heerlijke chocolade kunt kopen. Maar het oog wil ook wat en chocolatier Dumon is gevestigd in een authentiek pandje waar je direct Harry Potter vibes van krijgt. Natuurlijk kun je hier overheerlijke verse, handgemaakte pralines kopen, die gemaakt worden naar eeuwenoude geheime recepten. Vergeet geen kiekje van het pand te maken voor je insta!

The Old Chocolate House

Heerlijk natuurlijk, als die bonbons en pralines. Maar, vooral tijdens ijzige winterdagen, gaat er toch niets boven zo’n troostende, loeihete mok met warme chocolademelk. Loop dan zeker niet voorbij The Old Chocolate House. Alleen al zo’n geweldige knusse naam doet al goed. Klim het smalle trappetje op naar boven waar je in een gezellige tearoom terechtkomt.

Ook hier zijn er weer tal van momenten om mooie plaatjes te schieten, want ook dit pandje komt rechtstreeks uit een Dickinson boek en het gezellige interieur is ook zo sfeervol. Stel je eigen chocolademelk samen door de soort chocolade te kiezen en welke toppings je er boven op wilt. Vergeet die calorieënteller maar lekker even vandaag. 

Neem bovendien je chocolaatjes lekker mee naar een van de meest romantische plekjes van Brugge, zoals het Minnewater Park, om ze daar te delen met je lief. Zoeter dan dit wordt het niet!