Brugge

Home > Blog

Ik ga naar Brugge en ik neem mee…

Ben je helemaal verliefd geworden op de mooie foto’s van Brugge? Heb je genoeg inspiratie opgedaan op onze website? En sta je te springen om naar West-Vlaanderen af te reizen? Dan hebben wij een aantal tips voor je bagagechecklist! Toegegeven, je wil niet te veel meeslepen als je de historische binnenstad gaat ontdekken, maar sommige dingen kun je absoluut niet thuislaten als je optimaal wil genieten van je citytrip. Daarom delen wij graag een aantal belangrijke dingen die je in je handbagage reistas moet inpakken.

Een goede tas

Laten we bij het begin beginnen. Om je belangrijkste eigendommen handig mee te nemen is het van belang dat je een stevige maar compacte handbagage reistas uitzoekt waar je mee uit de voeten kan. Onze persoonlijke favoriete is een tote bag zwart. Deze mooie vierkante tas kan je op verschillende manieren dragen. Zo kan je de tas vastpakken aan de lange hengsels, maar er zijn ook een aantal tote bags die je makkelijk om je schouder kan doen. Door af en toe te wisselen van draagstijl, word je minder snel vermoeid van het sjouwen. Bovendien kan je deze tas ook makkelijk stijvol combineren met verschillende outfits, zodat je er altijd goed uitziet als je bijvoorbeeld over De Markt wandelt.

Een waterfles

Echt een musthave om in je handbagage reistas te stoppen. Een goede waterfles. Als je optimaal van je dag wil genieten, en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid loopt, dan wil je niet te vaak stoppen op het terras voor een glas Spa Blauw. Zorg dat je onderweg genoeg drinkt, om uitdroging of onnodige pauzes te voorkomen. Dan kan je aan het einde van de dag altijd nog moe en voldaan genieten van een Brugse Zot op het terras.

Portemonnee

Ook in België wordt het steeds normaler om met een pinpas te betalen. Toch is het ook handig om ook contant geld bij je te hebben. Op sommige locaties willen ze namelijk toch graag dat je cash betaalt. Hoewel er genoeg automaten in de stad zijn waar je geld op kan nemen, is dit niet altijd gratis. Om onnodige kosten of ongemakken te voorkomen raden we je daarom aan om voor de zekerheid zowel je pinpas als contant geld mee te nemen in bijvoorbeeld een compacte portemonnee.

Een lege maag

Oké, deze is een beetje flauw. Deze hoef je niet letterlijk in te pakken, maar het is wel handig om te weten wat je te wachten staat. Brugge staat namelijk bekend om de vele bourgondische hoogtepunten. Zo kan je genieten van veel lokaal gebrouwen bieren en is deze stad de hemel voor chocoladeliefhebbers. Natuurlijk moet je niet op een compleet lege maag op reis, maar zorg dat je genoeg ruimte hebt in je buik om alle lekkernijen van Brugge tot je te nemen.

Dus waar wacht je nog op? Plan nu jouw reis naar België en pak alvast je tas in! Een goed begin is namelijk het halve werk. We wensen je heel veel plezier in deze indrukwekkende stad.