Brugge

Home > Blog

Meer dan miljoen rondvaarten op Brugse Reien

Voor toeristen valt er in Brugge bijzonder veel te beleven. Eén van de activiteiten die nagenoeg iedereen doet is een rondvaart boeken op de zogenaamde Brugse Reien. In 2015 kozen zomaar even 1.160.372 bezoekers van de stad er voor om een rondvaart te doen. Dit mag dan wel net iets minder zijn dan het jaar 2014, daar werd dan ook een absoluut record in gevestigd.

1,18 miljoen in 2014

Het zijn indrukwekkende cijfers die de bedrijven die de rondvaarten over de Brugse Reien organiseren kunnen voorleggen voor 2015. Toch wordt er net iets minder goed gedaan in vergelijking met het voorgaande jaar. Toen gingen namelijk 1,18 miljoen toeristen aan boord van één van de bootjes op Brugge vanaf het water te ontdekken. 2014 was op dit vlak dan ook een absoluut recordjaar. Nooit werden er meer rondvaarten geboekt over de Reien als toen.

Beste maanden ooit voor toerisme in Brugge

Het toerisme in Brugge kende de voorbije jaren een bijzonder aanzienlijke groei. Traditioneel zijn de zomermaanden, namelijk juli en augustus de beste maanden voor het toerisme in de stad. Beide maanden in 2015 waren evenwel de beste ooit. Nog nooit eerder mocht de stad zoveel toeristen verwelkomen als toen.

Ook busjes doen goede zaken

Niet alleen een rondvaart op de Reien is een aanrader, ook een tocht maken met één van de verschillende toeristenbusjes is een activiteit om nooit te vergeten. Ook de bussen die de binnenstad doorkruisen deden het zeer goed in 2015. Zij reden zo’n 52.000 toeristen rond doorheen de stad. Hoeveel tochten er werden gemaakt met de populaire koetsen is niet bekend omdat hier geen exacte cijfers van bestaan. De verwachting van de koetsiers zelf ligt evenwel tussen de 40.000 en 45.000 passagiers in 2015.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, op welke manier je Brugge ook wenst te dekken, er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor handen om de stad in al haar schoonheid te kunnen bewonderen!