Brugge

Home > Blog

Vanavond opening van kerstmarkt in Brugge

Vanavond opent de gezellige kerstmarkt van Brugge opnieuw haar deuren. De kerstmarkt van Brugge staat bekend als één van de mooiste en meest gezellige van Europa, mede door de aanwezigheid van de vele, heerlijke eetkraampjes en uiteraard ook de ijspiste. Het grootste deel van de kerstmarkt is terug te vinden op de Markt van Brugge. Dit neemt evenwel niet weg dat er bijvoorbeeld ook op het Simon Stevinplein enkele gezellige kraampjes zijn terug te vinden. Op deze manier wordt ook één van de belangrijkste winkelstraten ondergedompeld in een heuse kerstsfeer. Zou jij graag ook een bezoekje willen brengen aan de kerstmarkt van Brugge? Dat kan vanaf vanavond tot en met 2 januari 2017.

Eerste shopping weekend in Brugge

Met de opening van de kerstmarkt staat ook meteen het eerste shopping weekend in de planning! Ben je er vroeg bij dit jaar en wil je alvast enkele kerstinkopen doen om de immense drukte tijdens de kerstperiode zelf voor te zijn? In dat geval kan je dit weekend terecht in Brugge! Het hele weekend zijn nagenoeg alle winkels in het historisch centrum geopend. Bovendien worden er door verschillende shops erg mooie kortingen en promoties aangeboden.

Schaatspret voor jong en oud

Schaatsen kan je deze winter in Brugge terug op verschillende plaatsen. In eerste instantie is er uiteraard de overdekte schaatspiste in het Boudewijnpark, maar ook op de Markt van Brugge staat zoals elk jaar een prachtige ijspiste die uitnodigt voor jong en oud om te ontdekken. Gezellig na het kuieren langs de veel eet-, drink- en souvenirkraampjes nog even de schaatsen onderbinden? Het maakt een gezellige, winterse avond helemaal af!

Parkeren in Brugge tijdens de kerstperiode

Kom je winkelen in Brugge tijdens de eindejaarsperiode en wil je er zeker van zijn dat je, je wagen op een veilige plaats kan parkeren? Dat kan op de verschillende parkings die in het historisch centrum zijn terug te vinden. De populairste parking is ongetwijfeld de ‘Parking Centrum Zand‘. Deze parking is zoals de naam reeds laat vermoeden onder ‘t Zand gelegen, maar raakt tijdens de eindejaarskoopjes al snel gevuld. Alternatieven zijn dan de Parking Centrum Station of de parking die is gelegen op de site van het Oud Sint-Jan. Verspreid over de stad zelf zijn ook nog tal van verschillende parkeerplaatsen terug te vinden, maar de kans dat je daar je auto kwijt kan tijdens de eindejaarsperiode is eerder klein.