Kermis

In 2021 kon de kermis in Brugge ivm Covid-19 helaas geen doorgang vinden. 

Wanneer je een bezoek brengt aan een bepaalde stad is het  altijd leuk wanneer er op dat ogenblik een kermis is terug te vinden. Een kermis is niet alleen bijzonder leuk voor de kinderen, daarnaast is een wandeling doorheen de vele sprookjesachtige lichtjes altijd een meerwaarde voor je vakantie. In Brugge worden er doorheen het jaar verschillende leuke kermissen gehouden waar jong en oud zich niet alleen kan vermaken, maar ook tal van lekkere gerechtjes kunnen eten. Zou je graag een stedentrip of een vakantie naar Brugge willen boeken op het ogenblik dat er een kermis is terug te vinden? Wij vertellen je op deze pagina graag meer over de verschillende kermissen die Brugge rijk is.

Krokuskermis

De eerste kermis is er eentje die is terug te vinden uitsluitend op het Simon Stevinplein in Brugge. Het betreft een enigszins bescheiden kermis die daarom toch niet minder leuk is. Brugge is bovendien een erg leuke stad om in het voorjaar te ontdekken. De soms grijs gekleurde lucht zorgt er immers voor dat de vele historische bezienswaardigheden nog indrukwekkender ogen. Bovendien mogen die paar wolken de pret op de Krokuskermis niet drukken! Deze kermis bezoeken is dan ook beslist een aanrader.

Halfvastenkermis

Een tweede kermis die relatie vroeg in het jaar wordt gehouden is de Halfvastenkermis. Deze kermis is in Brugge terug te vinden het weekend van de vierde zondag van de vasten. Het is een leuke kermis waar jong en oud even wat extra plezier kan maken.

Paaskermis

De paasvakantie is een leuke periode om te ontspannen en plezier te maken. Veel mensen kiezen er in deze periode dan ook bewust voor om hun woning te verlaten en andere oorden op te zoeken. Tijdens de paasvakantie een stedentrip of vakantie boeken naar Brugge zorgt er voor dat je kennis kan maken met de befaamde Paaskermis. Deze kermis bestaat uit een aantal zeer leuke attracties waar de kinderen zich ongetwijfeld mee zullen weten te vermaken. Tel daar ook nog eens al het lekkers bij op en je hebt meteen voldoende goede redenen om in de paasvakantie een vakantie naar Brugge te boeken!

De Meifoor, de grootste kermis van allemaal

Er mogen dan doorheen het jaar verschillende kermissen worden gehouden in Brugge, geen enkele kan tippen aan de prachtige en omvangrijke Meifoor. Deze kermis die ooit op de Markt was terug te vinden wordt vandaag de dag verspreid over tal van verschillende locaties. Een deel van de kermis is bijvoorbeeld terug te vinden op het Simon Stevinplein, een ander deel bevindt zich op het Beursplein en het grootste aantal attracties is terug te vinden verspreid over ‘t Zand en het Koning Albert I Park. De kermis blijft zo’n drie weken staan waardoor er meer dan voldoende tijd is voor iedereen om deze unieke kermis in Brugge te ontdekken. Wil je graag meer te weten komen over de Meifoor in Brugge? Je komt er alles over te weten op onze speciale Meifoor pagina.

Winterfoor

Een winterse kermis draagt in Brugge de naam “Winterfoor” en is terug te vinden op ‘t Zand en het Simon Stevinplein. Het betreft een veel kleinere kermis in vergelijking met bijvoorbeeld de Meifoor, maar toch zijn er een aantal leuke attracties terug te vinden waar kinderen zich beslist mee zullen weten te vermaken. De kinderen beleven de tijd van hun leven op de Winterfoor terwijl de ouders reeds de nodige aankopen kunnen doen voor de eindejaarsperiode. De Winterfoor van Brugge straalt in ieder geval heel wat gezelligheid uit en is bijgevolg een absolute aanrader om te komen ontdekken.

Kermissen in de deelgemeentes van Brugge

Wanneer je tijdens je vakantie niet uitsluitend het centrum van Brugge wenst te ontdekken, maar je bijvoorbeeld ook enkele deelgemeentes beter wil leren kennen zal je ook daar enkele leuke kermissen terugvinden. Er is bijvoorbeeld de grote kermis van Assebroek, maar ook die van Sint-Michiels en Sint-Kruis zijn het bezoeken meer dan waard. Deze kermissen vinden traditioneel altijd plaats in de maand september en duren ongeveer één week.

Een bezoekje brengen aan één van de verschillende kermissen die worden georganiseerd in de deelgemeentes van Brugge is een leuke manier om ook de omgeving van het historisch centrum te ontdekken. Veel toeristen beperken zich tot dit centrum en maken op die manier bijvoorbeeld nooit kennis met de prachtig van het natuurpark van Assebroek. Vooral wanneer je een iets langer verblijf in Brugge hebt geboekt is het dan ook altijd absoluut de moeite waard om de uitnodigende deelgemeentes te ontdekken.