Stadswandeling Brugge

Veel mensen verblijven slechts één of enkele dagen in Brugge. Tijdens hun vakantie willen ze graag zoveel mogelijk van deze stad ontdekken. Je kan er uiteraard voor kiezen om een reisgids Brugge te kopen die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodst, maar het is eveneens mogelijk om een stadswandeling te maken met een ervaren gids. Deze gids zal je niet alleen meenemen langs alle parels van de stad, daarnaast kan hij je ook enkele verborgen plaatsen tonen die voor gewone toeristen aan het oog onttrokken blijven. Wil je met andere woorden in een paar uur tijd kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge? Dan is het boeken van een stadswandeling beslist een goed idee!

Verschillende soorten stadswandelingen

De stad Brugge biedt toeristen de mogelijkheid aan om verschillende routes in het bijzijn van een gids te ondernemen. Je kan er voor kiezen om één van de klassieke routes te doen, maar het is ook mogelijk om af te wijken waardoor je zelfs de diepste geheimen van de stad leert kennen. Het is aan te raden om vooraf voor jezelf uit te maken wat je allemaal wenst te zien en vooral ook hoelang de rondleiding precies mag duren. Standaard wordt er door de stad Brugge voor het inhuren van een gids een prijs in rekening gebracht van 75 euro voor 2 uur. Indien je dat wil is het altijd mogelijk om extra uren aan te vragen tegen een meerprijs van 40 euro per extra uur. Let ook op dat er verschillende standaard stadswandelingen worden aangeboden. Zo is er de chocoladewandeling en de historische bierwandeling. Beide stadswandelingen kunnen aangevraagd worden bij de stad Brugge.

Stadswandeling Brugge in diverse

Wanneer je er voor hebt gekozen om samen met vrienden of familie naar Brugge af te reizen zal je graag een stadswandeling willen ondernemen in jullie eigen taal. Uiteraard is dat in een toeristische stad als Brugge geen enkel probleem. De gidsen die ingehuurd kunnen worden kunnen de stadswandeling immers becommentariëren in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans en zelfs in het Russisch. Op deze manier ben je er in ieder geval absoluut zeker van dat je het maximale uit je stadswandeling kan halen.

Waarom een stadswandeling Brugge boeken?

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven waarom het boeken van een stadswandeling een interessante meerwaarde kan betekenen tijdens je vakantie in Brugge. Veel mensen die een stedentrip of een andere vakantie boeken moeten helaas vaststellen dat ze bij thuiskomst enkele interessante bezienswaardigheden over het hoofd hebben gezien. Dat is natuurlijk niet zo leuk. Door het boeken van een stadswandeling met gids doorheen het historische centrum van de stad Brugge wordt dit probleem voorkomen. Het mag dan ook duidelijk zijn, zou je graag het maximale uit je vakantie Brugge willen halen en wil je er zeker van zijn dat je geen enkele interessante bezienswaardigheid over het hoofd ziet? In dat geval is het beslist een aanrader om een leuke stadswandeling met gids te ondernemen.